2010. január 23., szombat

Mire képes a mobiltelefonod (amiről te nem is tudsz)?

 "Mire képes a mobiltelefonod (amiről te nem is tudsz)?

1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ezt akkor is hívható, ha a telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki! [ez valószínű működik, de potyára nem akarom zavarni őket:P]

2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót. megnyílnak az autó ajtói! A csomagtérajtóval is működik. Tégy egy próbát! [próbáljátok ki, nekem nincs kocsim - azt mondják, ez nem működik]

3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod. [azt mondják, ez nem működik] 

4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ezáltal, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és ő is tovább fogyasszon.

Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: *#06# HÍVÁS NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma. [ez működik]

Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát.

Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.

Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni. Ezért hát küldd tovább minden ismerősödnek. És ne felejtsd el felírni és biztos helyre tenni a sorozatszámodat."

Azt azért még érdemes hozzátenni a cikkhez, hogy állítólag a mobiltelefon folyamatosan (2 mp-enként) küldi a jeleket az adóvevőnek, kérdés, hogy a helymeghatározáson kívül miért? Talán mert folyamatosan lehallgatják a telefont (na nem élőben) és folyamatosan regisztrálják a mobiltelefon által küldött hangokat - talán a mikrofon csücsüljön hiába, ha nem beszélgetünk rajta? - egy központi számítógépen, egy, az mp3-nál is jobb tömörítési eljárással, viszont sokkal jobb hangminőségben, ami által a beszélő hangja is felismerhető professzionális szoftverekkel.

Másik érdekesség, amit tudni kell, hogy ez a lehallgatósdi akkor is működik, ha a telefon ki van kapcsolva, sőt, még akkor is ha az akkumulátor vagy a SIM kártya ki van véve, mivel minden telefonnak (állítólag) van egy beépített aksija.

4 megjegyzés:

  1. "Másik érdekesség, amit tudni kell, hogy ez a lehallgatósdi akkor is működik, ha a telefon ki van kapcsolva, sőt, még akkor is ha az akkumulátor vagy a SIM kártya ki van véve, mivel minden telefonnak (állítólag) van egy beépített aksija."
    Így van! Ezért rendeznek minden évben a finnek (is) mobildobó bajnokságot. Ilyenkor rengeteg telefon kerül a Balti tengerbe, ahol a tengerfenékről közvetítik a halak , saját maguk által elárult tartózkodási helyüket, amelyekre a szemfüles, pecafüggő titkos (lehallgató)rendőrök szabadidejükben lecsaphatnak a bő zsákmány reményében.[próbáljátok ki, nekem nincs pecabotom - azt mondják, ez nem működik]

    VálaszTörlés
  2. De hogy irjam be a telomba a *#06# -et ha ellopták?
    NA?

    VálaszTörlés
  3. Előtte kellett volna beírni. Illetve az akku háta mögött a telefonban is rajta van ez a sorszám, ill. a szerződésen, amikor vetted a telefont.

    VálaszTörlés