2010. január 11., hétfő

Rovásos emlékeink




Egy érdekes írás, amely nagyon sok helyen már megtalálható az interneten:


A kijevi múzeumban őrzött Hun övvereten, szíjvégen levő rovásírásos ima gyönyörű. Nem tudom, hogy tudtok-e róla, hogy a szíjvégen talált rovásírásos szöveg megfejtésére Magyar rovásírás szakértőt - nyelvészt kértek fel !!! Előlünk mégis mindenáron eltitkolták, amíg lehetett.

Istennek hála ma már nem lehet szinte semmit titokban tartani!! Érdekesség, hogy az 1960-as évek elején szintén KIJEVBEN ((amiről ma már tudjuk, hogy Árpád nagyapja Álmos Őse ÜGYEK fejedelem alapította - építette szabír-Magyar város híres szabír kovácsiparával. Ott készültek a csodálatos Magyar szablyák.))

Régészeti feltárás során a Magyar hegyen találtak 9000 darab rovásírással teleírt pergament tökéletes állapotban !!!!

A kutató régész Armatov akadémikus az egészet elküldte futárral a Magyar Tudományos Akadémiának úgy gondolván, hogy MI vagyunk a megfejtésében illetékesek !!! Őt száműzték Szibériába !!

A 9000 darab pergament pedig szőrén, szálán eltűnt !!! Mai napig semmit nem tudni róla!! A finnugoristák hallgatnak (vagy lapítanak, mint az a bizonyos a fűben). Ma már kideríthetetlen, hogy megsemmisítették, vagy csak eltüntették, nem tudni. Talány kinek állt az érdekében????

Óriási, pótolhatatlan veszteség, mert minden bizonnyal hatalmas és teljesen autentikus információs tömeg állna rendelkezésünkre. A HAZATÉRÉS vagy HONVISSZAFOGLALÁS előtti, alatti és utáni időkből. S még mennyi minden van,amit eltitkolnak, vagy éppen megsemmisítenek előlünk. Visszatérve az imához: gyönyörű!! Nemhiába mondták a GÖRÖGÖK, hogy a szkíták - hunok - magyarok tudnak a legszebben imádkozni ISTENÜKHÖZ!!!!


HUN IMÁDSÁG

MIATYÁNK ISTENÜNK BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.

ELŐTTÜNK SZENT NEVED TÖRVÉNY AKARATOD.

MINDENNAPUNK GONDJÁT, MAGADON VISELED.

BŰNEINKET MINT MÁSNAK, NEKÜNK ELENGEDED.

TE KEZED VEZET KÍSÉRTÉSEKEN ÁT,

S LEFEJTED RÓLUNK GONOSZ JÁRMÁT.

TIÉD A NAGYVILÁG ÖSSZES HATALMA, ÜDVE,

MINDÖRÖKTŐL KEZDVE, LEGYEN MINDÖRÖKRE.

Kr. u. 410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva. Akijevi Nemzeti Múzeumban található.



Forrás:
http://forum.lovasijaszat.hu/viewtopic.php?p=80&sid=945342165714adb9e6ec55600ef9dac2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése