2010. március 9., kedd

RMDSZ - újabb kurvulás

Kedves erdélyi és nem erdélyi olvasó!

Bizonyára mindenki tudja, hogy az erdélyi magyarság "hivatalos" érdekképviselete az RMDSZ, amely a Romániai Magyar Demokrata Szövetség rövidítése. Most nem akarok mély elemzésbe belemenni, habár azt is megérdemelne a jelenség, de erre vannak szakavatottabb elemzők is (kérdés, hogy van-e erre akarat?). 

Csak 1 "érdekes", de nem egyedi pálfordulását akarom megemlíteni az RMDSZ-nek (amelyet felvilágosultabb helyeken neveznek romándéesz-nek, merevdéesz-nek, udéméré-nek), még friss.

Az elnökválasztások 2. fordulója előtt még a Geoana-ra való szavazásra buzdítottak minket,

 most már Geoana szenátuselnöki leváltásáról egyeztetnek (Szekus) Markó(l) Béláék. 


Talán csak még annyi hozzáfűznivaló, hogy a politikában nincs tisztesség és becsület, így már nincs is min meglepődni, legyen az magyar, román vagy akármilyen párt. 

8 megjegyzés:

  1. Igen, eléggé diplomatikusan vázoltad a viselkedésüket... :P

    VálaszTörlés
  2. jah, s azért a politika sem az ördögtöl való, vannak tiszteséges emberek és talán pártok is ;)
    J O BB I K

    VálaszTörlés
  3. és ezzel bejegyzéseddel szerinted mit érsz?
    politikához nem értesz csak szídod azt ami van.
    még jobban szét akarod húzni a már eleve széteső magyarságot? mert az ilyenekkel azt éred el

    VálaszTörlés
  4. És avval, hogy az udéméré-re szavazok, mit érek el? Hogy lejáratják az erdélyi magyarság becsületét, hogy csontig nyalnak mindenkinek, ahol valami jó falatot szimatolnak maguknak és akkor és ott árulnak el minket, ahol csak lehet?

    Ne tévesszük össze a becsületes párttagokat - amelyek általában alacsony tisztségeket töltenek csak be - a felsővezetéssel, a valódi irányítókkal.

    Nem én húzok szét, hanem maga a politika, hiszen ez az alaptermészete. Pártokra, részekre ossza az egészet, megossza az embereket a szabad választás leple alatt.

    VálaszTörlés
  5. Szokták mondani, hogy az igazság fáj.
    Talán most is ez a helyzet. Én attól még kimondom, s nem dugom a homokba a fejem, mintha nem látnánk mi és hol van a probléma.

    VálaszTörlés
  6. Az a baj, hogy ennek sincs vegul is semmi ertelme... a kerdes ugy tevodik fel, hogy ah te lennel pl. a polgarmester es a testverednek kellene egy lakas - szereznel neki egyet? Ha a valasz igen, akkor ertheted az RMDSZ koponyegforgatasat. Ha a valasz nem, akkor ezt ne aruld el a testverednek!

    Ami a jobbik-ot illeti... azon sosem gondolkodtatok el, hogy lehet ha a szocialistak hoztak letre? Nagyon sok jel erre mutat!

    jobb es boldogabb eletet nektek!

    Robert voltam

    VálaszTörlés
  7. A FIDESZ hozta létre, akárcsak a MIÉP-et, de végülis mindegy, a parlamentben csak 1 párt van, más-más nevek/színek alatt.

    VálaszTörlés