2010. március 18., csütörtök

Magyarság - hogyan lett szakrális népből materialistává 1.

1. A kalandozások ( 899-955 ) következményeként - mely valójában az avar kincsek visszaszerzésre irányult - a magyar lovas "turistákat" rabul ejtette a nyugati materialista álkultúra, mivel az a DURVAANYAGBAN differenciáltabbnak mutatkozott, mint a finomanyagi szintet kihangsúlyozó szakrális kultúrák ( a szakrális kultúrák a durvaanyagban sokszor nagyon egyszerűnek látszanak, lásd pl. a kelta vagy az indián kultúrákat ! )

Itt is MAGA A MAGYAR NÉP KOLLEKTÍV TUDATA döntötte el, hogy a materialista álkultúrát szeretné VÁLASZTANI, mivel 12.000 év szakrális kultúrájában élve ezt MÉG nem tapasztalta meg!

Ekkor ugyanaz történt vele, mint minden lelkileg orientált néppel : KEZDETT LEVÁLNI A SAJÁT SZAKRÁLIS VEZETŐITŐL, ÉS SAJÁT FEJE UTÁN MENT!

Ezt az önállósodást általában mindig az adott törzs vagy nemzet politikai-harci vezetői teszik meg : azokat sámánokat vagy mágusokat, akikre eddig a nép hallgatott vagy megölik, vagy száműzik, vagy egyszerűen nem veszik figyelembe a tanácsaikat!

( Ez a druidák történeténél is jól látszott, mivel Cézár sohasem hódított volna meg Galliát, ha a kelta nép MÁR ELŐTTE NEM VÁGYOTT VOLNA a Római Birodalom életszínvonalára! )

Nos, az első szó szerint önfejű uralkodó a magyaroknál Géza volt. Aki rögtön, hogy hatalomra került 972-ben, a következő évi quedlingburgi értekezleten tulajdonképpen szabad jelzést adott a bajor hittérítők Magyarország területén való garázdálkodására.

Persze itt is a zsarolás volt az alap, mivel a mainzi érsekség ( már megint a vallás! ) feketemágus beavatottjai a dél-német törzseket állandóan uszították a korábban Nagy Károly által ideiglenes elfoglalt Dunántúl ( Pannónia ) visszafoglalására!

Alku pedig az érsek részéről az volt, hogy nem lesz addig hadjárat a magyarok ellen, amíg hagyják a hittérítőket szabadon tevékenykedni.

A "hittérítők" persze aztán olyan "jó munkát" végeztek - Géza fejedelem fegyveres védelmével ! -, hogy GYAKORLATILAG MÁR ISTVÁN ELŐTT MEGSEMMISÍTETTÉK MAJDNEM AZ ÖSSZES, TÖBB EZER ÉVES ROVÁS-FELJEGYZÉSEK TÍZEZREIT, a szent helyeket lerombolták vagy átépítették, a szakrális vezetőket, sőt MINDENKIT, aki mágikusan gyógyítani tudott, halálra üldözték.

Tehát amikor Vajk-István 997-ben fejedelem lett, már jócskán elő lett készítve neki a talaj.

Folyt köv.

Forrás: http://felemelkedes.forumx.hu/viewtopic.php?p=925&mforum=felemelkedes#925

1 megjegyzés:

  1. Hej itt a tudás amit keresel a Pilisben, ősiszakrális dolgainkról, még írásokat is találasz e barlangban, csak tudnod kell révülni és már benne is vagy.

    VálaszTörlés