2011. március 7., hétfő

Magyar nevek Bartha Gizella szíriuszi Magyar-bolygó leírásából

Itt összegyűjtöttem azokat a neveket, amelyeket a Szíriusz A csillaghoz tartozó Magyar-bolygón ma is használnak (más néven Turul-bolygó, Lila-bolygó vagy Arvisúra-nyelven Kaltes (asszony)-bolygó(ja)), s melyek a lentebb közölt Bartha Gizella rádió-interjúban is elhangzottak. Érdekes az, hogy nagyrészüket meghonosodott a földi magyaroknál is és ma is használatosak.

Férfi nevek: Árpád, Botond, Imre, Jóska, József, István, Hunur - nem Hunor; Magur, Nímród, Remete, Táltos, Ung, Bodrog, Eger, Maros, Olt, Csángó, Székely!

Női nevek: Rózsa, Ibolya, Lilla, Tulipán, Marina, Erzsébet, Kinga, Réka, Gizellea, Gizella, Gizellé, Mária.

Nemzetségek: Báthori, Nímród, Rákóczi, Turul.

A nevezett interjúrészlet itt található:

"Na a neveikről, ami nagyon érdekes, felsoroltak néhány nevet, hogy a hölgyeknek milyen nevük van, többnyire virágnevük, és a… név végén hangsúlyozzák a magánhangzón az A-t - azt hiszem, a palócok beszélnek ilyen A-san, mert nem azt mondja, hogy Rózsa, hanem Rózsá, a hölgy neve, Ibolyá, Lillá, Tulipán, Mariná… akkor megvannak a hagyományos Erzsébet is… megvan, Erzsébetet egész biztosan mondta - Kingá, tehát Kinga - Kingá, Réká, Gizellea, Gizella vagy ahogy mondták azt, Gizellá - Gizellét is, Gizellének is nevezik - a Máriá, Marina, de előszeretettel inkább a virág neveket használják, és mondták, hogy hoztak húsz virágfajtát a földbe, és elszórták tavaly ősszel ( 1998 ) a magokat. Tehát új virágok fognak megjelenni és állatok is, új állatfajok. Egyébként mondták, hogy a szarvast, ami benne van a magyar mitológiában, azt ők hozták a Földre. És legutoljára a Teleki-virágot, az egy gyönyörű, nagy, sárga virág, Erdélyben, a Görgény völgyében található, és gróf Teleki Pálnak adták át - ez köztudott is, hogy ő találta fel a virágot, azaz ő kapta. Ilyen nagy sárga napvirágnak nevezik. A férfi nevek - tehát a négy nemzettség nevét hallottuk - a keresztneveket : megvan az Árpád, az Imre, a Jóska, a József, az István, a Hunur - nem Hunor, azt hangsúlyozták - a Magur is megvan. De aztán ilyen nevek, hogy Remete, Táltos, tehát a Táltos név, ahonnét jön a Táltos hagyomány, ezt Enlil elmesélte nekem, ez egy szíriuszi beavatott volt, és van náluk ilyen, hogy Rákóczi Táltos vagy Báthori Táltos, de van ilyen is, hogy Ung, Bodrog, Eger, Maros, Olt, Csángó, Székely! például Rákóczi Székely. - Na most ezeket miért mondtam el, hogy honnan erednek a neveink - Jász is van - felírtam vagy 30 nevet, most az összest nem mondom el… - találkozni fogunk velük a dimenzióváltás után! Itt lesznek többen segíteni. - Ők ezt úgy értékelik, hogy a földi ember a dimenzióváltás után nem lesz ura a helyzetének. És ők segíteni akarnak."

http://felemelkedes.forumx.hu/viewtopic.php?t=46&mforum=felemelkedes

http://spiritufo.ditro.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=19:bartha-gizella-kapcsolata-a-sziriuszi-magyar-bolygoval&catid=8:kontakta-kapcsolatok-a-kozmikus-fenytestverekkel&Itemid=3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése