2010. május 28., péntek

Weixl-Várhegyi László: A parlagfű a leghasznosabb gyógyító növényünk?

Pár idézet a cikkből, amely itt érhető el:

http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/egeszsegunkert/5013

"Ki gondolt eddig arra közülünk, hogy a parlagfű a nemzeti kincsünk? Pedig parlagfű-nagyhatalom vagyunk.

Lajos Atya is megerősített abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei és azok változatlanok, örök törvények(...) ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!!

(...)régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni, a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni.

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás! 

Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani?

A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!!

Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a „dolgát”!

Azt hiszem, az emberek többsége józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel mindent ami élõ. Az sem megoldás, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek elõ, mint maga az alapbetegség.

Az ipari élelmiszerekben levõ különbözõ vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor virágzik egy parlagfû, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók).

A megoldás az lenne, hogy ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyezõ üzem mellett kb. 100 méter széles erdõsávot telepítenének, ami felfogná a gépjármûvek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegõt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy „Erdõsávot az utak, a gyárak mellé!”, a parlagfû irtása helyett.

A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre vonás alól. A felelősségre vonás betegség formájában jelentkezik!

Nem igaz, hogy nem elõzhetõ meg az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettõl, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik. 

Hazánkban (Magyarország) úgy akarnak védekezni az allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfû irtására szólítanak fel.

A parlagfû után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az elõbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan kipusztulna az emberiség is.

Engem nem tudnak megbüntetni a parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem!

Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el.

Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert."

8 megjegyzés:

  1. Azt írja: "Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel."
    Teljes dilettantizmus, amit mond. Évezredek (vagy inkább évmilliók) alatt fokozatosan kifejlődő szaporodó szervekkel nem lehet szaporodni, csak ha az állítólag magától létrejött őssejtből rögtön tökéletesen működő szaporodási mechanizmus jön létre, hirtelen egycsapásra. Ha meg csak próbálkozik a természet, meg próbálkozik, meg próbálkozik, közben nincs mivel szaporodni. Ha meg nincs mivel, akkor túlélő sem lehet. Az egész evolúciós átalakulásnak semmiféle reális alapja nincsen, ez nagyobb félrevezetés, mint hogy a parlagfű káros az egészségre. Sőt, az emberiség történetében a legnagyobb!!!
    Hölgyeim és uraim, az igazság az, hogy vagy tökéletes szaporodási mechanizmus van rögtön és készen és működőképesen és azonnal, vagy egyáltalán nincsen szaporodás. Ezt pedig nem úgy hívják, hogy evolúció, hanem úgy hogy TEREMTÉS!
    A sok vak és süket tudós csak nem azért propagálja az evolúciót, hogy ne kelljen dicsőséget adni a Teremtőnek, hanem azt maguk zsebeljék be? De nagyon is!
    Na és Ön miért fogadja el a fokozatos kifejlődés teljesen lehetetlen elméletét? Talán hogy olyan erkölcsi alapelvek szerint élhessen, ami magának tetszik? Nagyon valószínű, hogy igen! Na látja, a parlagfüvet is azért rántják a sárba, mert nekik így tetszik. Legyen mindenki következetes. Éljen mindenki úgy, ahogy neki teszik, irtsák ki a parlagfüvet, mivel arról ki van jelentve, hogy káros, az Isten kiiktatásáért a teremtésből meg fogadják el cserébe, hogy viszonzásul az Isten fogja kiiktatni magukat! Ez így korrekt. Vagy van valakinek ellenvetése?

    VálaszTörlés
  2. "A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és..." nem sok ez egy cseppet?
    Pedig annyira, de annyira hihetően hangzott a többi...

    VálaszTörlés
  3. Az a sok hülye tanult biológus,kutató,szerte a világon nem rendelkezik annyi ésszel és tudással--pedig minden technikai lehetőséggel fel vannak szerelve-- mint ez a kiváló ember az a mindent tudó Lajos Atya aki megállapitotta, hogy ez a növébny valójában Isten áldása.Ez valóban überel minden tudományos vizsgálatot. Nem kell ide tudomány , taknyos orr és könnyező szem, Lajos Atya megmondta és komoly cáfolhatatlan érvvel be is bizonyitotta, hogy a parlag fü Istentől eredő csodaszer. Semmi másra nincs szükség csak hinni kell benne. Hát Lajos Atya, csak edd ezta csodaszert. Lehet, hogy még a hülyeségedből is kigyógyit.

    VálaszTörlés
  4. Csak dicsérő kommentek jelenhetnek meg?

    VálaszTörlés
  5. Mindenféle komment megjelenik, kivéve a mocskolódóak (mert volt pár abból a fajtából is). És a te kommented azért nem jelent még meg, mert nem léptem fel a blogra....tudod, türelem rózsát terem, a moderálást nem hiába találták ki.

    A kommentedre válaszként pedig csak annyit, hogy egyeseknek nem érdeke, hogy a természetes és olcsó/ingyenes gyógynövények nagyobb visszhangot kapjanak, mert azok valóban gyógyítanak, nem mint a mesterséges készítmények, amelyek csak elodázzák a betegséget és jó nagy profitot hoznak a gyógyszeriparnak (amely mellesleg a legnagyobb üzlet a világon).

    És még egy....én Erdélyben lakom és itt is van parlagfű és érdekes módon senkinek semmi baja nincs tőle, sem allergia, sem semmi. Vajon miért? Ezen nem gondolkoztál még el?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem tájékozódni, olvasni kell róla. Ha már ennyi ember használta és tud a parlagfü gyógyító és fertőtlenitő és az összes többi pozitív hatásáról, az Indiánsorsra itéltetett Magyar nép az országban összegyüjtött összes parlagfűből a szakemberek vezetésével laboratóriumokban cseppeket, üzemekben tisztítószereket kellene , hogy készítsen, és minden parlagon álló
      földet használjon ki, mert a parlagfü tényleg a parlagon terjed el. Egy csapásra két legyet ütnénk agyon, összeszednénk a parlagfüvet és hasznosítanánk. NE CSAK ÖRÖKKÉ KRITIZÁLJUNK, ADJUNK TANÁCSOT,ÉPÍTŐ JELLEGŰ AJÁNLATOKAT, Vannak emberek, akik a Facebookon mindíg csak kellemetlenkednek. Én általában elolvasok mindent és ezzel befejezem a dolgom. Most először írok pár sort, mert lehet, hogy éppen a parlagfü valaki életét fogja egy nap megmenteni. Bárcsak valami gyógyfüvet tudnának a Lyme betegségre javasoni. Átolvasnám és ha több pozitív vélemény lenne a betegség gyógyítására biztosan megpróbálnék egy 17 éves kislányon segíteni. Az ember mindent megtesz , amikor a szeretett családjáról van szó és ha már a rengeteg antibiotikom nem tudja megölni a baktériumokat és látja, hogy valaki szenved. Kívánok a magyar kutatóknak nagyon sok sikert a munkájukban, bízom abban, hogy kitartásuk sikerrel jár. Nem szabad kishitüeknek lenni.! Előre !!!

      Törlés
  6. Olvastam a parlagfűről a cikket és elgondolkodtam rajta.Logikus és hihető.Viszont akkor egy hét éves gyermek mitől kezd allergizálni, ha szerintem Budapesthez képest jó levegőn lakik,Dömsödön és hirtelen a nyárfára lesz allergiás. A környezetszennyezés a fővárosban ugyebár sokkal nagyobb.Mint az író írja, az allergiás gyermekeket levitték Dobogókőre és ott a tünetek nem jelentkeztek... Lehet, hogy ez csak a parlagfűre igaz? A nyárfa hova tartozik? Tud nekem valaki segíteni? Vagy keressem a lelki okokat. Megpróbálunk természetesen étkezni, sokat vagyunk kint, talán Pesthez képest jó levegőn...
    Köszönöm

    VálaszTörlés
  7. Én nem vagyok a téma szakértője, de itt Erdélyben nincsenek is allergiásak (pedig itt is van parlagfű - ami csak egy a sok növény közül - és nyárfa is), véleményem szerint nemcsak a városi szennyezett levegő az oka, hanem egyéb, tudatos egészségkárosító módszerek bevetése: ételek, földek, vizek, levegő - chemtrails - mérgezése.

    VálaszTörlés