2010. április 19., hétfő

Ősi magyar gyümölcsfajták

Kovács Gyula régi magyar gyümölcsfajtákkal foglalkozik.

Ebben a riportfilmben az 5. perctől látható:
 

Van 500 különféle magyar gyümölcsfajtája (batul, ropogós cseresznye, páris, véralma stb. stb. stb.), amit vadalanyon szaporítva könnyen  szállítható formában önköltségi áron értékesít. A csemeték cserépben  vannak, bármikor el lehet őket ültetni.

Sajnos, mint minden, ami a kis magyar emberek érdekét szolgálja az TILOS. Így ezen gyümölcsfajtákat sem lehet faiskolában megvásárolni,  bolti forgalmazásuk törvénybe ütköző, idegen érdekeket sért, mivel  ezen fajták évszázadok (ezredek?) során hozzászoktak a Kárpát-medence  klímájához így nagyon ellenállóak, szívósak, műtrágyát, permetszert nem igényelnek, könnyen tárolhatóak.

Aki szeretné biztosítani családja és saját maga jó minőségű gyümölcsellátását vagy csak dacból a TILTÁS ellenére "csak azért is" magyar virtusból akar ilyen fákat beszerezni, annak ajánlom, hogy vegye  fel a kapcsolatot Kovács úrral.

Elmondása szerint nehéz időkben, a török és habsburg korban a göcseji embert ezen gyümölcsfák mentették meg, még a múlt század elején is  rengetegen voltak akik egész évben csak gyümölccsel táplálkoztak.

Nehéz idők úgy érzem most is vannak, csak gyümölcsfa nincs,  gondolkodjunk előre.

Az elérhetősége:
Kovács Gyula
Pórszombat Petőfi u. 1/a.
06-30-2351063

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése