2010. február 1., hétfő

Elektroszmog + egyebek



Elektroszmog

Érzékszerveinkkel nem észlelhetjük. Nem hallható, nem látható, nem ízlelhető, nem szagolható és még csak nem is érezhető: ez az elektroszmog. Ezzel a hétköznapi kifejezéssel jellemezzük az elektromos és mágneses mezők sugárzásait. Mindenhol jelen van, ahol elektromos készülékeket használnak, ahol elektromos vezetékek húzódnak, ahol váltóáram folyik (változó elektromos és mágneses mezők). Ezenkívül az állandó mágneses (magnetosztatika) és elektromos (elektrosztatika) mezőt sorolják az elektroszmog fogalmához. Elektromos mező a természetben is előfordul csekély mennyiségben, bár mennyisége különböző időjárás esetén (pl. vihar) megnőhet. Más szavakkal: az elektroszmognak majdnem mindig ki vagyunk téve.

Hogyan tudunk védekezni az elektroszmog káros hatásai ellen?

1) Készülék- és épület harmonizálóval elektromos berendezéseink (mobiltelefon, DECT-telefon, mikrohullámú sütő, számítógép, stb.) és az épületek elektromos hálózatának elektromágneses sugárzásait kivédhetjük.

2) Légtisztitó ionizátor elnyeli az elektromágneses hullámokat, így megszüntethetjük a káros pozitív ionokat, miközben a készülék jótékony negatív ionokat (anionokat) bocsájt a levegőbe.

3) Rezezett textilszövetek árnyékolják a nagyfrekvenciás sugárzásokat.

Réztextil termékek alkalmazása:

Beépítve a tapéta, padlószőnyeg, parketta alá védi lakásunkat a káros földsugárzásoktól és a közeli adótornyok, elektromos vezetékek sugárzásától; lehallgatás-biztos tárgyaló, iroda építhető. Műtők érzékeny berendezései árnyékolhatók le.

Matrac, gyapjúderékalj alá vagy ágyunk fölé baldahinként, illetve falvédő alá helyezve nyugodtabbá válik alvásunk.

Terhes nők számára olyan kötény használata ajánlott, amely tartalmazza a rezezett textíliát, így a magzat védetté válik a számítógép, televízió káros hatásaival szemben.

Számítógép előtt dolgozóknak, tv-szerelőknek ajánlott a szövet mellénybe, vagy ruházatba történő beépítése, ami megvédi a szervezetet a képernyő által kibocsátott káros sugárzástól.

Villanyszerelők, trafóházak, adó-vevő tornyok közelében dolgozók számára rezezett textíliából készített védőöltözet használata ajánlott.

Táskába, pénztárcába "építve" megvédi a bankkártyákat, floppykat, így azokon nem sérül meg az értékes információ.

4) Magas antioxidáns hatású, természetes összetevőket tartalmazó étrendkiegészítővel megerősíthetjük immunrendszerünket, hogy az az elektroszmog káros hatásaival szemben ellánálló legyen. Ilyen étrendkiegészítő pl. a Cellin, egy igen kimagasló ORAC értékkel rendelkező gyógynövényital.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése