2010. február 2., kedd

A '89-es forradalom másik arca

Bizonyára mindenki ismeri az 1989-es forradalom hivatalos és félhivatalos változatát. De merte-e valaki megkérdőjelezni Tőkés László szerepét ebben a folyamatban, amit rendszerváltásnak nevezünk? Nagyon kevesen és teljes elhallgatás jellemzi őket. Frissen olvastam ezt a bemásolt részletet, gondoltam közzéteszem, tisztánlátás érdekében. Meg sem kérdem, hogy még senkinek nem tűnt fel Tőkés pálfordulásai és csaholása bizonyos körök után? Hogy majdnem minden vezető szabadkőműves is egyben az ma már köztudott, de hogy Ceausescu is az volt, azt ki hallotta már? Pedig ő is tagja volt egy olasz páholynak és azért kellett meghalnia, mivel az egyik rabszolgaságba taszító eszközük ellen lépett fel és Romániát felszabadította a pénzügyi adósságoktól. [Hogy a mai román, magyar stb. politikai elit nagyrészt szabadkőműves, nincs mit csodálkozni, lásd Iliescu 33-as rangú szabadkőműves, amely a legmagasabb fokozat.]

De következzenek a kicsit nehezen megemészthető sorok (már akinek):
"Ceausescu-nak is voltak jó pillanatai ( pl. nem engedte be a nyugati szennykultúrát, tiltotta az abortuszt ), csak nem mert következetes lenni, mert a papokból is vécés néniket kellett volna csinálnia! 

Akkor pl. Tőkés Laci is oda került volna, ahová való! Mert akkor a testvére - aki már akkor az amerikai külügyminisztériumban dolgozott - nem szervezte volna meg samu bácsi támogatásával és Laci testvére zavarkeltésével a temesvári ál-zavargásokat, hogy lekössék a szeku figyelmét, és a fő erőit Temesvárra irányítsák, míg Bukarestben alig maradtak szekus erők. 

Így aztán zavartalanul landolhatott a bukaresti repülőtéren a kisinyovi
[Chisinau - Moldvai Köztársaság] szpecnaz [orosz, különleges harci tevékenységekre speciálisan kiképzett egység] kágébés [KGB - volt orosz titkosszolgálat] elit hadosztály románul beszélő katonákkal, román egyenruhában. Akik aztán pillanatok alatt elfoglalták Bukarest főbb közintézményeit! 

Hurrá, győzött a román népi demokratikus forradalom!"

1 megjegyzés: