2010. november 10., szerda

A magyar és többi nyelv eredetéről, valamint a szumírokról

Ez a rövid írás a Felemelkedés fórumon jelent meg a tegnap:

Kérdés:
Két nyelvünkkel kapcsolatos kérdésem lenne. 

Amennyiben mienk az ősnyelv és a Sumérokkal szokták párhuzamba hozni őseinket(hivatalosan nyílván nem), akkor amiket találtak sumér kőtáblákat, írásokat, az miért nem egyezik a nyelvünkkel?
Lehetne az a magyarázat, hogy ennyit változott a nyelvünk, de ha abból indulok ki, hogy mennyire inteligens és logikus, én nem tartom valószínűnek, hogy sokat változott volna. Főleg gyökereiben nem. És akkor még ehhez hozzájönnek a szíriuszi Turul vonatkozások, aranylemezek, stb. Ezek alapján szinte semmit sem kellett változnia, kivéve amit hozzácsaptak.

A másik kérdés pedig az lenne, hogy hogyan alakulhatott ki ennyi féle különböző nyelvcsoport-angolszász,latin,szláv,a távolkeleti és egyéb nyelvek? Egy kis túlzással ezek jobban hasonlítanak egymásra, mint a magyarra. Egy kicsit olyan, mintha párhuzamosan több ősnyelv lett volna.
Vagy néhány ezer év elég volt ennyi irányzat kialakulásához?
Az persze teljesen logikus, hogy a magyart amennyire csak lehet, próbálták eltörölni. Szerencsére nem sikerült, de annyira azért sikeres volt a kísérlet, hogy nem nagy lélekszám beszéli az ősnyelvet, beleértve a világ különböző pontjain található különböző törzseket is.


Válasz: Hát, a kérdéseidet röviden elég nehéz megválaszolni, Szabolcs, mivel nagyon szerteágazó területeket érint a téma. 

Mert először is ismerni kellene a nem-fővonalas magyar nyelv kutatás főbb eredményeit, melyek kb. az utóbbi 200 év alatt felgyülemlettek - mondjuk Horváth Istvántól ( de lehet Körösi Csoma Sándortól is ) egészen Baráth Tiboron, Götz Lászlón, Badiny Jós Ferencen át egészen a máig is kutató debreceni jó barátomig ( sokak számára alig ismert ), Bíró Lajosig.

Aztán ismerni kellene - a kérdéseddel összefüggésben - a 19. század közepén beindult sumér ( valójában : szumir ) ékírásos táblák megfejtésének metódusát, amellyel akkor a nem magyar anyanyelvű és nulla magyar tudású kutatók dolgoztak.

Aztán ismerni kellene az utóbbi néhány millió év spirituális történetét, mind a Földre, mind a Naprendszerre vonatkozólag.

És HA EZEK AZ ALAPOK MEGVANNAK, akkor lehetne a kérdésedre többé-kevésbé részletesebben válaszolni, Szabolcs!

Röviden most pedig csak annyit tudok ezzel kapcsolatban mondani, hogy a szumír ékírásos táblákat természetesen rosszul fordították le ( ezért csodálkoztam mindig Badinyn, hogy még ő is a rossz fordításokat készpénznek veszi ) Csak egy egyszerű példa : a 'dingir'-t istennek fordították le, pedig valójában 'tenger'-t jelent ( D-T hangot az indoeurópai nyelveken beszélők állandóan keverik ) Ugyanakkor 'dingir'-t olyan szövegösszefüggésből ragadták ki, amely isten attribútumairól ( jellemzőiről ) szólt, vagyis Isten olyan hatalmas, mint... a tenger, stb. ( Gondoljunk arra, hogy Buddha mennyiszer használja ezt a hasonlatot : nirvána - isten, Vénusz 5D-s világa - olyan, mint a tenger vagy óceán! )

Azaz: a magyar nyelv nem változott lényegileg a szumír kor óta.

A sok nép, sok nyelv kérdéskör megértéséhez pedig egészen Atlantiszig kellene visszamennünk, mivel a sémi és indogermán nyelvek ( arab-berber-zsidó, latin, germán, szláv stb.) ott alakultak ki.

Ezek DESZAKRÁLIS népek voltak, azaz a sötétség uralma alatt álltak, ellentétben a földönkívüli vagy lemuriai eredetű SZAKRÁLIS népekkel, mint a tibeti, kelta, hun, magyar, maori vagy más óceáni népek, inka-kecsua, maja, hopi, lakota stb. népekkel!

A deszakrális népek kb. Kr. e. 3000-ben jelentek meg dominánsan a történelem színpadán, először beszivárgással ( mint szánni való kisebbség ), amely hamar többséghez jutott, és a korábbi szakrális népet vagy kiirtotta vagy beolvasztotta magába ( lásd pl. : szumír > akkád , etruszk > latin, magyar > erdélyi román stb. )

Végül a gyarmatosítás befejeztével, kb. 1914 körülre már az egész Földön a deszakrális népek uralkodtak, ők határozták meg a kultúra, a tudomány a vallás minden területét, azaz : MINDENT MEGFORDÍTOTTAK!

Mely hajdanában az ÍRÁS IRÁNYÁNAK A MEGVÁLTOZTATÁSÁVAL kezdődött! Majd ráerőltették, hogy a szakrális népek induktív gondolkozása helyett a deszakrális népek deduktív gondolkozása legyen a "mérvadó kulturális nyelv". Azaz a nemzetközi érintkezésben a Kos korszakig használt magyar, mint összekötő nyelv helyett, saját nyelvüket kezdték használni : hébert, arabot, görögöt, latint, németet, franciát, oroszt - és most a legdegeneráltabbat : az angolt, amely kezd lassan visszafejlődni arra neandervölgyi szintre, amelyet a kinai nyelv mai napig őriz.

- A jövő lehetséges fejlődési irányai a nyelvekkel kapcsolatban :

5D-ben a nyelv NEM LESZ FONTOS TÉNYEZŐ, mivel minél spirituálisabb egy társadalom, ANNÁL KEVESEBBET BESZÉLNEK!

De az átmenet idején még hasznos lehet, sőt fontos is, ezért most még egy nemzetközi nyelv bevezetése ugyanolyan létszükséglet lenne, mint a szabadenergia-technika bevezetése.

Ennek a nemzetközi nyelvnek tükrözni kellene nem csak az indoeurópai nyelvek racionalitását is ( eddigi kísérletek : volapük, esperanto, ido, okcidental, novial, interlingua, neo stb. ), hanem a szakrális népek spiritualitását, és mivel a magyar ELEVE régi korokban közvetítő nyelv volt ( ezért lehet minden szakrális népnél kimutatni a hatását ), ezért kb. 50%-ban a magyar nyelvet kellene az új nemzetközi nyelv megalkotásakor figyelembe venni - másik 50% százaléknál pedig a már létező ( de csak kevesek által ismert ) sikeresebb mesterséges nyelveket kellene bevonni, mint pl. a volapüköt vagy a neót. ( Az eszperantó elterjedésének politikai okai voltak, de nem a legjobban megszerkesztett mesterséges nyelv. )

És végül a nemzeti romantikus barátaimnak is üzennék valamit, akik ezt az írást is esetleg olvassák, és akik még mindig a szent korona és a magyar nyelv isteni eredetéről áradoznak :

MINDEN NYELV MESTERSÉGES NYELV!

Így a magyar is! Minden nyelv valamilyen kozmikus erőforráshoz, valami bolygó civilizációhoz köthető, amelyről származik!

A fejlett civilizációk pedig már a kialakulások kezdetén bevezetnek az adott bolygón egy egységesített nyelvet, ez teljesen nyilvánvaló, mivel ez mindenütt így történik, vagyis a korábban használt elemekből létrehoznak egy mesterséges nyelvet, amely adott fejlett tudatfokozatot elért bolygói népesség egyszerűen, gyorsan meg tud tanulni ( azaz eltávolítják a nyelvtani kivételeket ), és így egyik népcsoport sem érezheti kisebb rendűnek magát a másikkal szemben, azaz : a nyelvi reform is a szeretet és a megértés légkörének az elmélyítését fogja elősegíteni!

( És egy megjegyzés : mit gondoltok, miért nem engedi az elit már legalább 120 év óta egy egyszerű nemzetközi nyelv bevezetését - mikor csak fordításokra naponta milliárdokat költenek? )

2 megjegyzés:

  1. Tisztelettel írnék egy rövid helyesbítést a Dingir-tenger szumírfordításhoz, mert ez itt helytelen adatokat tartalmaz. Idézet Badiny Jós Ferenc Mah-Gar a Magyar…! C. könyvéből 125. oldalról: „Itt kell térnünk arra is, hogy az írástudó sumír papok és írnokok, istennevek előtt az ékírásban *szómeghatározóként* (determinatívum) a DIN-GIR szót használták. E szó jelentése tulajdonképpen: *teremtő* (szó szerint: életet nemző, szülő). Egyes sumírológusok szerint (Gosztonyi) ez azonos a „tenger” szavunkkal: EN-GUR (TEN-GUR-ból) = óceán, végtelen. Ez lehetséges is, mert a sumírok kezdetben minden életet az *ősvízből*(óceán, tenger) származtatnak és mint természetimádók, legelőször is a tengert istenítették meg. (TEN-GAR szavunkban TEN=nyugalom, GAR=tömeg. (TENGAR = mozgás. Ez a beszólás tőlem ered. – B.J.F.)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mindnyájan!
    Meglepve tapasztalom a Badiny Jós Ferencel kapcsolatos általános ellenérzéseket. A támadói általában nem is olvassák végig a műveit. Úgy, ahogy ez ebben a cikkben is látható volt. A fenti idézeten kívül még több oldalon is foglalkozik a DINGIR szóval. A Szántai és Pap Gábor 6-8 évvel ezelőtti előadásaiban is keményen támadta a Jézus király elméletét, ma pedig ugyanezzel a címmel és tartalommal előadást tartanak róla. Szerintem a néhai B.J.F. nek zseniális és szinte hibátlan kutatása és meglátásai voltak. Lassan mindenre fény derül, ráadásul Ő ezeket a már több évtizede megírta. Ajánlom mindenki olvassa a műveit, és elcsodálkozik (ha megérti), hogy milyen tudás birtokosa volt Ő. Üdvözlettel. PB.

    VálaszTörlés