2011. március 9., szerda

Mondj nemet az asszimilációra, használd szép szavainkat, kifejezéseinket a többségiek szavai, kifejezései helyett !

3 megjegyzés
Kisebbségi létünk mindennapjaiban gyakran szembesülünk nemzeti hovatartozásunkat megnehezítő, az asszimilációs folyamatot elősegítő problémákkal, azaz még gyakrabban találkoznánk, ha elemében felismernénk ezeket. Sajnos, egyes esetekben annyira hétköznapivá váltak, hogy nem is tűnik fel, hogy lassan, de biztosan elveszítjük nemzeti kincsünket, édes magyar anyanyelvünket. A kisebbségi élet problémái közül, jelen írásunkban csak és kizárólag anyanyelvünk megőrzésének ama magas akadályával foglalkozunk, amelyet az egyre inkább teret hódító többségi nyelv gördít elénk: a román jövevényszavakkal, jövevénykifejezésekkel.
Tisztában vagyok vele, hogy sok tényező befolyásolja kisebbségi létünket, néhány ilyen tényező a közösségen múlik, más csak az egyeden. Ugyanakkor vannak olyan tényezők is, amelyekről egyáltalán nem tehetünk, leggyakrabban viszont tehetnénk, de nem vagyunk elég erősek, összetartóak, nem is vagyunk tudatában, hogy másképp is lehetne, vagy éppen meg vagyunk elégedve jelenlegi állapotunkkal. Szép számmal léteznek azonban olyan esetek is, amelyek elősegítik fennmaradásunkat. Az egyik ilyen befolyásoló tényezőt a jövevényszavak jelentik közösségünkben. Íme egy pár közülük (szándékosan fonetikusan írva): kitánca, faktura, kalorifer, buletin, pasaport, talon, flakon, punga, adeverinca, process, csedeazö stb. A mindennapokban akarva-akaratlanul találkozunk ilyen kifejezésekkel.
Használta Ön már ezeket vagy hasonló szavakat magyarul folytatott beszélgetése során? Ha nem, akkor csak gratulálni tudok és örömmel tölt el ha minél többen tartoznak ebbe a kategóriába. Ha igen, és ennek megvan a valószínűsége, akkor sincs még semmi veszve, mert ezen lehet változtatni. A jó hír, hogy ehhez nem kell sem a Magyar Honvédség segítségét várni, sem Trianon felülbírálásáról álmodozni, sem pedig Băsescut szidni, hogy nem akar hallani területi autonómiáról. Anyanyelvünk kisebbségi létben történő fennmaradásának elősegítését mindenki saját maga szorgalmazhatja, amennyiben megpróbálja kiküszöbölni a jövevényszavak használatát.

Tény, hogy nem egyszerű feladatról van szó, hiszen jó szokás szerint rengeteg akadály hárul elénk: életünkben nem hallottuk a magyar megfelelőjét egy kifejezésnek (ez főleg a kommunizmusban volt jellemző, amikor sem magyar adás nem volt, sem internet és korlátolt magyar könyvészet állt rendelkezésre). Amennyiben hallottuk is, bonyolultabbnak, hosszabbnak tűnt a magyar változat, vagy csak egyszerűen így szoktuk meg és ezért elsőre ez jön a nyelvünk hegyére (munka közben nincs erőnk és időnk rá, hogy gondolkodjunk, mi a magyar találó szó, munka után meg már túl fáradtak vagyunk ugyanehhez a feladathoz), nincs időnk utánanézni a megfelelő szónak, stb. Manapság a média, az internet és a könyvanyag korlátlanságának köszönhetően, már rengeteg helyen találkozhatunk a megfelelő magyar kifejezésekkel, ha csak egy mód van rá érdemes ezeket használni, annyival is többet teszünk magunkért, gyermekeinkért, nemzetünkért.

Arra gondoltunk, hogy egy apró segítség lehetne, ha összegyűjtenénk és közzétennénk a leggyakrabban használt jövevényszavakat, hogy bárki könnyen elérje. Első körben a pár nap alatt eszünkbe jutott kb 130(!) idegen kifejezést tesszük közzé, a lista sajnos korántsem végleges, ezért ha Ön találkozott már ide be nem jegyzett kifejezésekkel, vagy megfelelőbb magyar kifejezést ismer, ossza meg közösségünkkel bátran. Nyelvünk túl szép ahhoz, hogy idegen kifejezések torzítsák, mindez rajtunk múlik.
Csibi Attila
Forrás: http://csibibarna.blogspot.com/2011/03/mondj-nemet-az-asszimilaciora-hasznald.html

És akkor következzen a szavak egy része, a több megtalálható a forrásban:

gárda(box) - blokk
gárda(orvosok) - ügyelet(es)
kitánca - nyugta, készpénzfizetési bizonylat, számla, elismervény
faktura - számla
kalorifer – fűtőtest
buletin - személyazonossági igazolvány, személyi
buletin széria - személyi szám, személyazonossági igazolvány száma
CNP(csenepe) - személyi azonosító szám
pasaport - útlevél
talon - forgalmi engedély
sef de szervicsiu - irodavezető
blokk - tömbház, panel
gára - pályaudvar, buszpályaudvar, vasútállomás
primöria - polgármesteri hivatal
szindikát - szakszervezet
pix - golyóstoll
pláta víz - (szénsav)mentes
parcial víz - szénsavval enyhén dúsított víz
kártier - lakópark, lakónegyed
taksza - adó, illeték
dobünda - kamat
komisszió - illeték
eksztrasz de kont - számlakivonat, pénzfelvételi bizonylat
kont - számla
dekret - behívó, rendelet
gámba - vádli
bára - rúd
flakon - (nejlon)palack, pillepalack
punga - (nejlon)zacskó,
angazsálni - alkalmazni
adeverinca - igazolás
rovineta - útadó
polica - kötvény
kirurdzsia - sebészet
urgenca - sürgősség
alimentára - élelmiszer üzlet
maszlina-olivabogyó, olajbogyó
szkára - lépcsõház
apartament - lakrész
telemea - juhsajt, sóssajt
árdé - zöld paprika (csemegepaprika), közönséges paprika, termesztett paprika, étkezési paprika, fűszerpaprika
gogos - ++csemegepaprika++, fánk
vinetta - padlizsán
zakuszka - zöldség kenőmájas
interszekció - útkereszteződés
szemafor - jelzőlámpa
borkány - befőttesüveg

2011. március 7., hétfő

Kis összefoglaló és értelmező Bartha Gizella Szíriuszi kapcsolat interjújából

0 megjegyzés
SZÍRIUSZI NEMZETTSÉG


Andromeda: Hely a galaxisunkban, ahol emberi élet van.
Ők telepítették le a Földre az inka és a maya kultúrákat. Megjelenésük tömzsi, barna bőrű.

aranykor: Az első szíriuszi űr-ős letelepedést jelölő földi kor-szak elnevezés. Ez volt a Turul nemzettség, aki áldozati sorsot vállalt, hogy meghonosítja az életet.

Arvisura: A szó jelentése ’igazszólás’ v. ’igazat mondott szó’. Ardvisura Anyahita Ataisz szigetén képjelekkel megkezdett égi-eredetű egyistenhitet, hitvilági leírást tartalmazó krónika, írott hagyomány. Első példányai kőlapokra kerültek. Ataisz süllyedése után, az Arvisura hagyományt Anyahita három fia, Él, Van és Úr örökítette tovább. (v.ö. Várkonyi: Szíriat oszlopai) Kr.e. 4040-től a Hun törzsszövetség, rovással írt krónikája lett, mely a fősámáni és rovótársadalmi rendben a mai napig él. A Szíriuszi tanítómesterek által a földre hozott őstudás elnevezése.

Részei: Univerzumok teremtéstana, helyes táplálkozás tan, alkímia azaz a szakrális gyógyítás, a férfi-nő viszonya és a tantra, társadalom szervezéselmélet valamint a rózsakeresztesség vagyis az őskereszténység, a Gnózis tanítása.

Arvisura beavató szentély: (Arvisura pont).
A pannon kultúrában (38700 évvel ezelőtt) 347-et építettek ilyet a Kárpát-medencében. Bolygó kereszteződési pontokra építették.
A föld energetikai összeköttetésben áll a Naprendszer bolygóival. Általában három bolygókeresztezési pontra épültek, némelyek azonban hét bolygó kereszteződésére. Ezek beavató központok, gyógyító és imádkozó helyek voltak. Később a magyar történelmi családok várai, kúriái épültek ezeknek a helyére vagy templo-mok. Ezek a pontok szellemi védelem alatt állnak.

Báthory Botond: A Szíriuszi király öccsének a fia. kozmikus filozófus, jelenleg 198 éves.

Báthory család: Szíriuszi családnév, ahol szintén a szakralitás őrzése a feladatuk. A Szíriusz naprendszer egyik betelepült népe. A Fiastyúkot (Plejádok) egy galaktikus robbanás után elhagyva költöztek át. Jellemzőjük a szakrális irányítás. Viseletük a lila bocskai. Ők a kozmosz legősibb fiai, egy a szíriuszinál magasabb szellemi kultúra menekültjei.

dákok: Bartha Gizella nyomán ismert, hogy a Dél-Erdélybe menekült sumérek hozták létre a Dák-kultúrát. A dákok a sumírok leszármazottai, csak átvették a latin művelt-séget. A dák nyelv azonos a sumír és a magyar nyelvvel. A rómaiak kényszere elől Észak-Erdélybe menekülő dákokat nevezik csángóknak.

El Moria mester: A nagy fehér testvériség elnöke. A Turul nemzettség ősapja.

Enlil: Nimród hatodik fia a Szíriuszon. 1998-ban 115 évesnek mondta magát. Édesanyja Lillá.

Földi kultúrák:

1. Aranykor helyileg a Szaharában volt. (Ide kell visszatérni a beavatottnak, 4-500 éves átlagéletkor volt. Természetből élt az ember, nem evett húst. Az állatöléssel bontotta meg az univerzum törvényét s ez hozta a bukást. Sivataggá vált a Szahara.

2. Pannon kultúra (Pannon tenger elmosta) 37.800 évvel ezelőtt volt, a történelmi Magyarország területén (Felvidék, Erdély, Kárpátalja). Ez volt az ezüstkor, amikor hatalmas piramisokat építettek. A pannon kultúrából táplálkozik az egyiptomi piramis rendszer.

3. Atlantiszi kor. Az innen kimenekült pozitív tudásőrzők ezekből született a sumír kultúra és Babilon. Ők a Harmónia törvényét védték.

4. A Sumírok négy irányba menekültek, mikor tönkre tették a birodalmukat és megpróbáltak egy harmonikus területet létesí-teni:

a) Urugváj, Dél-Amerika (a sumírok magyarul beszéltek és székely rovásírással írtak. Ezért találtak magyar helységneveket Dél-Amerikában)

b) Finnország. Innen a finnugor elmélet.

c) Egyiptomba.

d) Dél-Erdély. Dák kultúrát hozták létre. A Románok a dák le-származottnak tartják magukat, ami igaz. A Románok mint nép-szellem, és eredet rokonunk. A dákok azok az elmenekült sumí-rok leszármazottai, csak átvették a latin műveltséget.

Az Uruk, a sumír szakrális vezető volt és egy másik társadalmi vezető volt mellette a Dák. Őket megtámadták a rómaiak, és rá-juk kényszerítették a latin nyelvet. A dák nyelv azonos a sumír nyelvvel és a magyar nyelvvel. Elvesztették a nyelvüket.

Észak-Erdélybe (akkoriban süllyedő őserdő volt, lápokkal) menekültek ezen sumír menekültek és őket nevezzük csángóknak. Kisebb csoportok menekültek a Székelyföl területére.
A barlangokban éltek a hegyekben. Őrizték a nyelvet. Székelyek stb. belőlük lettek.

galaktikus rendszer: A naprendszer elnevezése a magasabb taná-csok szóhasználatában.

KRISNA: A Szíriuszról jött tanító lélek .

Nimród nemzettsége: A Szíriusz naprendszer egyik betelepült népe. Korábban a Marson éltek. Jellemzőjük a mérnöki tudás. Viseletük a fekete bocskai.

oroszlán: St. Germain beavatási titkos könyve az oroszlán szimbólumáról: A beavatás kapujában két oroszlán áll.

A vörös oroszlán és a fekete oroszlán. A vörös oroszlán az érzé-kiség + fecsegés. A történelem folyamán a legtöbb bukást, nemzetek sorstragédiáját a fecsegés okozta. A fecsegés árulást jelent, amikor illetéktelenek előtt dolgokat elmondunk.

A másik beavatási buktató az érzékiség. Az érzékiség buktatott meg nagy kultúrákat. Pl. Görögországban a hetérák buktatták meg a szakrális királyt Periklészt. A magyar történelmi családok is ezen csúsztak el. Róma is az italon, fecsegésen és nőkön csúszott meg. A túlzott bizalmaskodás is hatalmas hiba.

A fekete oroszlán a hatalom buktatója, az egyén célja, hogy ’én vezessek’. Röviden a becsvágy próbája. Jelképezi a hatalmi harcot, hogy ’uralkodni akarok a másikon’. Aki ezen oroszlánok-tól nem tud szabadulni, az nem talál a sorsban boldogságot, mert a beavatás azt jelenti, hogy eljutok egy felszabadult, boldog álla-potig. A politikát, a vallást vagy a szektát követő, sors szintjén bukott ember marad és nem fog eljutni sehova sem. A két orosz-lán még nem a beavatás, hanem a két előfeltétel, a kapu fejtette ki a tanokkal összecsengve Bartha Gizella.

Pannon-kultúra: 37800 évvel ezelőtt létező szakrális kultúra. Ekkor 347 Arvisura beavató szentélyt hoztak létre a Kárpát-medencében.

Rákóczyak nemzettsége: A Szíriusz naprendszer egyik betelepült népe. A napról egy robbanást követően érkeztek. Jellemzőjük a tanítás és a művészetek. Viseletük a bordó bocskai.

Saint Germain: Rákóczy György felvett álneve, mert a bécsi titkos rendőrség nem tudhatta meg hogy II. Rákóczy Ferencnek ilyen nevű gyermeke egyáltalán született.

Saint Germain inkarnációi:
1. Aranykor szakrális királya, Táltos király néven.
2. A pannon kultúra egyik szakrális királya az erdélyi részen.
3. Atlantisz egyik szakrális főpapja aki az Ibolya-láng templo-mából a jelenlegi Erdély területére mentette a szakrális tudást.
4. Görög beavatott ezoterikus filozófus, Proklusz néven.
5. Szent József, Mária férjeként.
6. Atilla hun király öccsének, Öskünek a fia.
7. Roger Bacon filozófus.
8. Szent Albin ferences rendi szerzetes.
9. Kolombusz Kristóf.
10. William Shakespeare.
11. 1701. augusztus 8-án Rákóczy Györgyként született meg utoljára. Ma is él.


Szíriusz:

1. Naprendszer a Nagy Kutya csillagképben. A Föld Királya mindig a Szíriusz Királya is egyben. A Szíriusz (lila bolygó) őslakói a Turul nemzettség. Mellettük élnek szent békében a Nimród nemzettsége, a Báthoryak nemzettsége és a Rákóczyak nemzettsége. A Szíriusz naprendszer vezetését a Báthory család tölti be, jelenleg XXVII. Báthory András a király. A szíriuszról 6 óra alatt érkeznek a Földre kristálymeghajtású henger alakú űrhajóikkal. A Szíriuszon nincsen tél, átlagos hőmérséklet 24-28 fok. Az átlagéletkor sokszorosa a földinek. Nem ölnek állatokat, húst nem esznek. Napi ötször étkeznek, alapételük a gyümölcsturmix. Az emberek arányos testalkatúak 175 cm magasak, barnák, szakállasok. Gömbszerű házakban laknak.

Szíriuszi képírás: rovásírás, amely 80%-ban azonos a Földön a székely rovásírással.

táltos: Férfi tulajdonnév a Szíriuszon.

Turul nemzettség: A Szíriusz naprendszer őslakos népe. Nyelve a Turul nyelv (a földön ezt tekinthetjük a magyarnak). Jellemzőjük a mezőgazdaság és az álltatenyésztés. Viseletük a zöld bocskai.

Turul nyelv: A magyar nyelv elnevezése a Szíriuszon.

Úz királyság (Erdély, Úz völgye). Úz csillagváros I.e. 1052-ben épült a sumírok után. Ez a csillagváros a székelyföldön az ősren-getegben volt, még Szent István sem tudott róla. A királyságban önálló város királlyal. Ma már nincs meg a beavató szentély, mert az osztrákok mindent tönkre tettek. II. Rákóczy Ferencig működött. 22 Uzapani (beavatott fejedelem, táltos király) műkö-dött ott. Gömbházakból állt. Itt az úzok teraszos földműveléssel termelték már a burgonyát, amely ősmagyar étel, nem amerikai.

úzok: Az Úzok az örmények, a sumírok és a vogulok keveréke.

Az örmények a XVII. században jöttek Európába.
Nyelvileg 80%-ban magyar nyelvet beszélték. Az úz himnusz kozmikus himnusz. Úz ékírással írtak. Izolált közösségük volt.

Vénusz: A naprendszerünk bolygója, amely lakott. Ősi indoger-mán nyelven beszélnek. A Földi megjelenésük a kék szemű szőke hajú fazon. A Vénuszról négy óra az út űrhajóval a Földre. Űrhajóik kerek tányér alakúak.

Forrás: http://ladylee.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1121342

Magyar nevek Bartha Gizella szíriuszi Magyar-bolygó leírásából

0 megjegyzés

Itt összegyűjtöttem azokat a neveket, amelyeket a Szíriusz A csillaghoz tartozó Magyar-bolygón ma is használnak (más néven Turul-bolygó, Lila-bolygó vagy Arvisúra-nyelven Kaltes (asszony)-bolygó(ja)), s melyek a lentebb közölt Bartha Gizella rádió-interjúban is elhangzottak. Érdekes az, hogy nagyrészüket meghonosodott a földi magyaroknál is és ma is használatosak.

Férfi nevek: Árpád, Botond, Imre, Jóska, József, István, Hunur - nem Hunor; Magur, Nímród, Remete, Táltos, Ung, Bodrog, Eger, Maros, Olt, Csángó, Székely!

Női nevek: Rózsa, Ibolya, Lilla, Tulipán, Marina, Erzsébet, Kinga, Réka, Gizellea, Gizella, Gizellé, Mária.

Nemzetségek: Báthori, Nímród, Rákóczi, Turul.

A nevezett interjúrészlet itt található:

"Na a neveikről, ami nagyon érdekes, felsoroltak néhány nevet, hogy a hölgyeknek milyen nevük van, többnyire virágnevük, és a… név végén hangsúlyozzák a magánhangzón az A-t - azt hiszem, a palócok beszélnek ilyen A-san, mert nem azt mondja, hogy Rózsa, hanem Rózsá, a hölgy neve, Ibolyá, Lillá, Tulipán, Mariná… akkor megvannak a hagyományos Erzsébet is… megvan, Erzsébetet egész biztosan mondta - Kingá, tehát Kinga - Kingá, Réká, Gizellea, Gizella vagy ahogy mondták azt, Gizellá - Gizellét is, Gizellének is nevezik - a Máriá, Marina, de előszeretettel inkább a virág neveket használják, és mondták, hogy hoztak húsz virágfajtát a földbe, és elszórták tavaly ősszel ( 1998 ) a magokat. Tehát új virágok fognak megjelenni és állatok is, új állatfajok. Egyébként mondták, hogy a szarvast, ami benne van a magyar mitológiában, azt ők hozták a Földre. És legutoljára a Teleki-virágot, az egy gyönyörű, nagy, sárga virág, Erdélyben, a Görgény völgyében található, és gróf Teleki Pálnak adták át - ez köztudott is, hogy ő találta fel a virágot, azaz ő kapta. Ilyen nagy sárga napvirágnak nevezik. A férfi nevek - tehát a négy nemzettség nevét hallottuk - a keresztneveket : megvan az Árpád, az Imre, a Jóska, a József, az István, a Hunur - nem Hunor, azt hangsúlyozták - a Magur is megvan. De aztán ilyen nevek, hogy Remete, Táltos, tehát a Táltos név, ahonnét jön a Táltos hagyomány, ezt Enlil elmesélte nekem, ez egy szíriuszi beavatott volt, és van náluk ilyen, hogy Rákóczi Táltos vagy Báthori Táltos, de van ilyen is, hogy Ung, Bodrog, Eger, Maros, Olt, Csángó, Székely! például Rákóczi Székely. - Na most ezeket miért mondtam el, hogy honnan erednek a neveink - Jász is van - felírtam vagy 30 nevet, most az összest nem mondom el… - találkozni fogunk velük a dimenzióváltás után! Itt lesznek többen segíteni. - Ők ezt úgy értékelik, hogy a földi ember a dimenzióváltás után nem lesz ura a helyzetének. És ők segíteni akarnak."

http://felemelkedes.forumx.hu/viewtopic.php?t=46&mforum=felemelkedes

http://spiritufo.ditro.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=19:bartha-gizella-kapcsolata-a-sziriuszi-magyar-bolygoval&catid=8:kontakta-kapcsolatok-a-kozmikus-fenytestverekkel&Itemid=3

Bartha Gizella kapcsolata a szíriuszi Magyar-bolygóval

2 megjegyzés

( Egy 1999-es rádióinterjú szó szerint lejegyzett változata annak, amit akkor Bartha Gizella mondott a helyi kecskeméti rádióban. )


...Mindig nagyon örülök, hogy Kecskemétre jöhetek, és mindenkit nagyon sok szeretettel üdvözlök! Tegnap este nyolckor indultam el Szászrégenből, szülővárosomból, és reggel 8.30-kor itt voltunk az erdősi áruház előtt.


Röviden magamról : egy elég színes életpályát futottam… és aztán most kezdem gyerekkoromtól : Erdélyben születtem, a hegyek között éltem, ennek később jöttem rá az értelmére… tehát a hegyek között az azt jelenti, hogy emberi település olyan harminc kilométerre volt… a gyerekkorom az ilyen volt… aztán elvégeztem magyarul a középiskolát, iskoláimat, és a kolozsvári egyetemen filozófia-pszichológiát tanultam, majd tíz évig Csíkszeredába filozófiát, közgazdaságtant és vállalatszervezést tanítottam… Aztán közben voltam élsportoló… nyolcvanötben… ez azért érdekes…országos turisztikai tájfutó bajnok, sífutó bajnok, negyven expedíciót vezettem a Kárpátokba. Aztán meggyűlt a Szekuritátéval a bajom és nyolcvanhatba kijöttem egy hátizsákkal… és akkor… itt voltam házvezetőnő, takarítónő, kaput festettem, akkor voltam gyerek-felügyelőnő, aztán voltam két évig klinikai pszichológusa a budapesti Flór Ferenc kórházba egy pályázat folytán, utána egy évig a Budapesti Nemzetközi Intézetben filozófiát, pszichológiát és jógát tanítottam, majd a Márton Áron Kollégiumban művelődésszervező… és nevelőtanár, jelenleg otthon élek és írok, és itt kötődik a tevékenységem az ezoteriához. Van két szellemi tanítómesterem, aki nekem diktálja az Arvisúrákat, és a történet, amit el fogok mondani, tulajdonképpen az Arvisúrákhoz kötődik.


Na most az Arvisúrákat többféleképpen értelmezik, itt is van két Arvisúra… ami igaz, az Arvisúra igazszólást jelent, de a Paál Zoltán által írott Arvisúrák, ezek a palóc regék, mondák, tehát mesékbe, mondákba rejtették a Földre hozott őstudományt - mondták nekem a mestereim. Na most nekem nem a meséket diktálják le, hanem elmondom röviden, hogy mit : tehát az Arvisúrákat… mit tartalmaznak az Arvisúrák? A teremtéstan, ez az univerzumok teremtés… tanára vonatkozik, akkor a helyes táplálkozástan, akkor az… alkímiát… na most alkímia alatt az Arvisúrákban a gyógyítást értik, a szakrális gyógyítást, mert az alkímiát is hatvanhatféleképpen értelmezi a szakirodalom, akkor a rózsakeresztességet, ez az őskereszténységet, a gnózist jelenti, akkor a férfi-nő viszonyát, a tantrát, ami nem azonos az Osho-féle tanokkal, egy picit más, és a helyes társadalom megszervezésének az elveit. Na most ketten írjuk az Arvisúrákat. Az univerzumok teremtéstanát azt egy férfi írja jelenleg - ezelőtt március 15-én tudtam meg… szintén szülővárosomban, Moldován Béla… ő mérnök, villamosmérnök, tehát a teremtéstanhoz ahhoz nagyon magas fokú matematika is van, ahogy én láttam, tehát azokat tudásokat írja… én nem azt írom, hanem amit itt elsoroltam.


Na most az Arvisúrák az a szíriuszi tanítók által a Földre hozott őstudást jelentette. A mesterem, aki nekem a lelki és szellemi tanítómesterem, Saint-German névre hallgat, ő a Szíriusz Hermetikus Rendjének volt a beavatottja. Jelenleg is az, él, fizikai testben él, bármennyire hihetetlen, de él! - Röviden a lelkének az inkarnációiról, azért, hogy tudjuk, hogy kiről van szó : ő volt az aranykor… szakrális királya, amit a biblia paradicsomnak nevez. A neve akkor az volt, hogy Táltos király. Ennek az inkarnációinak az emlékét írta meg ő a népmesékben, amit nem a nép írt, hanem Saint-German grófja Görgényszentimrén a Táltos király. Következő inkarnációja volt a Pannón-kultúra egyik szakrális királya, az erdélyi részének, utána volt Atlantisz egyik szakrális királya, illetve főpapja, aki mentette a tudást, az Ibolyaláng Templomából Atlantisz elsüllyedése előtt a jelenlegi erdélyi területére, aztán élt… görög beavatott, ezoterikus filozófusként, Plótinoszként… Prokloszként, bocsánat… élt… Szent Józsefként, Mária férjeként, élt… Attilaként… Attila hun király keresztfiaként, fehérhunként, Öskünek a fia volt, az Attila hun királyunknak az öccsének a fia, akkor élt… Roger Bacon filozófusként, élt ferences rendi szerzetesként nagyon szegény sorsban, Szent Albinnak nevezték, élt Kolumbusz Kristófként, utána Shakespeare-ként, és Shakespeare után 1701. augusztus 8-án Eperjesen született meg Rákóczi Györgyként. Na most a Saint-German név álnév, ez egy fölvett álnév volt, mivel neki állandóan kellett menekülni a bécsi titkosrendőrség elől. Miért? Mert II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem fia volt, és ezt a gyereket el akarták titkolni a bécsi titkosrendőrség előtt, mert amikor hesseni Amália Sarolta áldott állapotba volt ezzel a György nevű fiával, akkor II. Rákóczi Ferenc a bécsújhelyi börtönben ült már. Onnét tudjuk, hogy hesseni Amália Sarolta parasztnőként, áldott állapotban ment ki a férjéért Párizsba. Na most ezt a gyereket eltitkolták, és akkor ő Párizsba élt sokáig, mert az apja a Napkirály… barátja volt és két birtokot adott neki. Nagyon érdekes a két neve! A történelmi, magyar történelmi karmával kapcsolatosan : Trianon és Saint-German! Mai is meg van a két kastély. És hogy hogy függnek - most nem mélyedek bele - az ő sorsa a párizsi udvarban össze, röviden annyit az utolsó életéről, hogy látnok volt… több nyelven beszélt… óhéber, ógörög… kinai, de beszélte az angol, német, holland, lengyel nyelvet…akkor… az alkímia beavatottja volt, materializálni tudott, ezt Voltaire-ék is feljegyezték róla. Nem öregedett! Amikor már olyan 170 éven fölül volt, akkor is mindig üde fiatal volt. Vegetáriánus volt! Akkor a Saint-Germanék kastélyában… nagyon sokat gitározott, meg ilyen népi hangszerei voltak, és…bocskaiban járt, ami egy picit akkor a párizsi udvarban feltűnést keltett, mint hogy a Szíriusz Rendjének hermetikus beavatottja volt… és aztán mindjárt meglátjuk, hogy honnét a bocskai… és egy nagyon érdekes személyisége volt a történelemnek… na most ő diktálja nekem az Arvisúrákat is, és még egy mester, El Morya mester, aki a Nagy Fehér Testvériség elnökeként szerepel a hierarchiában és a Turul-nemzettség ősapjaként. Konkrétan El Morya mester a magyarság hiteles történelmét diktálta le nekem. Hogy ezt miért kellett lediktálni, gondolom nem köll mondanom : mert meghamisították a történelmünket!


Na most… ami kötődik a mesterem beavatásához, az egy történet, amit önöknek elmesélek. Nem muszáj, elhiggyék. Ha nem hiszik el, gondoljanak egy szép erdélyi mesére, és akkor elmesélem a történetet :

(A folytatást, az interjú hosszúságára való tekintettel itt lehet tovább olvasni:
http://spiritufo.ditro.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=19:bartha-gizella-kapcsolata-a-sziriuszi-magyar-bolygoval&catid=8:kontakta-kapcsolatok-a-kozmikus-fenytestverekkel&Itemid=3 )