2010. április 26., hétfő

Újabb leleplező videó

6 megjegyzés

Újabb leleplező videó a világ s hatalom valódi működéséről. Nagyon ajánlott!

http://chibis.overstream.net/swf/player/oplx?oid=naeemyrhucaf&noplay=1

2010. április 19., hétfő

Ősi magyar gyümölcsfajták

0 megjegyzés

Kovács Gyula régi magyar gyümölcsfajtákkal foglalkozik.

Ebben a riportfilmben az 5. perctől látható:
 

Van 500 különféle magyar gyümölcsfajtája (batul, ropogós cseresznye, páris, véralma stb. stb. stb.), amit vadalanyon szaporítva könnyen  szállítható formában önköltségi áron értékesít. A csemeték cserépben  vannak, bármikor el lehet őket ültetni.

Sajnos, mint minden, ami a kis magyar emberek érdekét szolgálja az TILOS. Így ezen gyümölcsfajtákat sem lehet faiskolában megvásárolni,  bolti forgalmazásuk törvénybe ütköző, idegen érdekeket sért, mivel  ezen fajták évszázadok (ezredek?) során hozzászoktak a Kárpát-medence  klímájához így nagyon ellenállóak, szívósak, műtrágyát, permetszert nem igényelnek, könnyen tárolhatóak.

Aki szeretné biztosítani családja és saját maga jó minőségű gyümölcsellátását vagy csak dacból a TILTÁS ellenére "csak azért is" magyar virtusból akar ilyen fákat beszerezni, annak ajánlom, hogy vegye  fel a kapcsolatot Kovács úrral.

Elmondása szerint nehéz időkben, a török és habsburg korban a göcseji embert ezen gyümölcsfák mentették meg, még a múlt század elején is  rengetegen voltak akik egész évben csak gyümölccsel táplálkoztak.

Nehéz idők úgy érzem most is vannak, csak gyümölcsfa nincs,  gondolkodjunk előre.

Az elérhetősége:
Kovács Gyula
Pórszombat Petőfi u. 1/a.
06-30-2351063

2010. április 7., szerda

A C-vitamin "csodája"

0 megjegyzés
A magyarok joggal büszkék arra, hogy a C-vitamint Szent-Györgyi Albert adta a világnak. Először neki sikerült izolálnia 1928-ban, s ezért a nagyszerű felfedezéséért Nobel-díjat kapott. Ő eleinte napi minimum 1000 mg, azaz 1 g elfogyasztását javasolta. Azonban későbbi kutatásai során felismerte, hogy az ideális mennyiség valahol 2000-8000 mg, azaz 2-8 g között van. Naponta!

Tanulmányaiban közzé tette: ahhoz, hogy a baktériumok, vírusok bármiféle betegséget okozzanak, a szervezetnek először le kell gyengülnie, aminek a fő oka az ún. hiányállapot. Ez leggyakrabban vitaminok hiányát jelenti. A legtöbb állat szintetizálni tudja a saját vitaminszükségletét, az ember, a majom és a tengerimalac azonban étrendi forrásokra van utalva. Ma már lehetetlen táplálékkiegészítő nélkül bevinni a megfelelő vitaminmennyiséget, hiszen ez napi több tíz kiló gyümölcsöt/zöldséget jelentene.

Az igazán jó minőségű C-vitamint elsősorban csipkebogyóból vonják ki, mert abban együtt található az aszkorbinsav hatását erősítő bioflavonoidokkal. A kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling, a neves biokémikus úgy vélekedett, hogy a C-vitamin az egyszerű megfázástól a rákig számos betegség ellenszere. Köztudott, hogy a C-vitamin hiánya skorbutot okoz, de a skorbut - ami már a szervezet végső összeomlása - és az egészségesen táplált ember között egy óriási skála van, ami számtalan betegséget jelent.

A C-vitamin hiánya hozzájárul (többek közt) a következők kialakulásához:
érelmeszesedés
allergia
látászavarok
szív és érrendszeri problémák
visszér
aranyér
magas vérnyomás
krónikus fáradtság
legyengült immunrendszer
emésztési problémák
kiszáradt bőr
fogínyvérzés
rák
érfalak meggyengülése, megrepedése
ízületi gyulladások
hajhullás
alvászavarok
cukorbetegség
herpesz

Olvass tovább a cikkben: http://www.vitaminszabadsag.com/c-vitamin.php

Négy dolog, amivel helyettesítheted a fehér lisztet

0 megjegyzés
Mint a cukor, a fehér liszt is egyszerű szénhidrát, így ugyanazt a problémát okozza, mint a cukor: hirtelen megemeli a vércukorszintet. A finomított liszt nem tartalmazza a gabonaszem héját és a csírakezdeményt, amelyek az emésztéshez fontos és hasznos tápanyagokat tartalmaznak, helyette fehérje és szénhidrát van benne bőven. Hogy a rostanyagot elválasszák a korpától, elvonják a belső, fehér, szénhidrátdús részeket, és csak ezeket őrlik lisztté. Emiatt a finomított fehér lisztből készült táplálék egyoldalú lesz, ami hosszú távon káros az egészségre, és kifejezetten hizlaló. Ugyanakkor a teljes kiőrlésű lisztből (amely tartalmazza a héj és a csíra fontos anyagait is) készült kenyér élelmi rostokban gazdag, ezek pedig elősegítik az emésztést, csökkentik a zsír koleszterinszintjét.

Mire cserélheted le?

Teljes kiőrlésű liszt: Rengeteg B1-vitamint tartalmaz, amely a szénhidrátok anyagcseréjében tölt be fontos szerepet. A pantoténsav hozzájárul a zsírsavak és a szénhidrátok lebontásához, az idegrendszer egészséges működéséhez. Az ásványi anyagok közül megtalálható benne a magnézium, amelyre a jól működő fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréhez van szükség, s amely az ideg- és izomműködést is szabályozza. A réz, a mangán, a króm és a szelén pedig olyan fontos nyomelemek, amelyeknek szintén kiemelkedő szerepük van az emberi szervezet működésében.

Tönkölybúzaliszt

: A tönkölybúza előnye, hogy a környezetében lévő gyomokat elnyomja, így vegyszermentesen termeszthető. Olyan természetes tápanyag, amely a szükséges tápanyagok szinte mind-egyikét tartalmazza, és kiválóan erősíti immunrendszerünket. Gazdag a rosttartalma, így tisztítja a beleket, javítja a vérkeringést, csökkenti az érelmeszesedést. Vitamin- és ásványianyag-tartalma egyedülálló: megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin-csoport, és kiemelkedően magas az E-vitamin-tartalma. A tönkölyből készült élelmiszerek kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma 7-8-szor magasabb, mint más gabonák esetében. A hagyományos gabonákhoz viszonyítva alacsonyabb a szénhidráttartalma, lassabban szívódik fel, így cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. Esszenciáli szsírsav-tartalma jótékonyan hat az idegrendszerre.

Zabliszt: Nemrég fedezték fel, hogy igen értékes tápanyag, magas fehérje- és E-vitamin-tartalom jellemzi. Ásványi anyagokban és rostban is gazdag. Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, serkenti a bélműködést. A kimagasló tápértékű zabból készült liszt a tápanyag-összetétele alapján az egyik legkiválóbb biológiai értékű lisztfajta.

Hajdinaliszt: Hosszú ideig feledésbe merült, de az utóbbi időben a reformkonyha újra felfedezte. Könnyen emészthető, és szervezetünknek fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Lecitintartalma sem elhanyagolható. Magas rutintartalmánál fogva erősíti a kötőszöveteket, védi a szív- és érrendszert.

Hogyan válts?
Ha a finomlisztet ezekkel a lisztfajtákkal helyettesíted, vagy kezdetben csak kiegészíted – mondjuk – fele-fele arányban, már sokat tehetsz az egészségedért.

Habaráshoz, rántáshoz, tésztakészítéshez egyaránt használhatod ezeket, az így elkészített étel jóval táplálóbb, ízletesebb lesz.